MarioCotta Messenonderdeel van meefil.nl - Nederland

snijsystemen.mariocotta.be

een overzicht van MarioCotta meshouders

MarioCotta Jolly
”JOLLY” - Universeel snijsysteem

Dit multifunctionele snijsysteem is geschikt voor het snijden van papier en karton zowel als plastics. Het kan bijvoorbeeld worden gemonteerd op een extruder voor het snijden van materialen tot 5 mm dikte, maar ook achter een coatinglijn of ieder ander type machine met een continue productie van flexibele materialen. Ook het snijden van meerdere lagen papier behoort tot de mogelijkheden.
Het JOLLY systeem functioneert met instelbare boven- en ondermessen. De verschillende groepen zijn afzonderlijk en automatisch verstelbaar. De meshouders zijn met lineaire lagering op een rails bevestigd en worden motorisch aangedreven. Ook automatische verstelling op basis van een aantal ‘recepten’ is mogelijk.

Technische specificaties
Breedte          
aangepast voor materialen met een breedte van 900 tot 1800 mm.
Snelheid
10 - 400 m/min
Aantal snijgroepen
aantal snijgroepen
1 - 6
Minimale snijafstand
150 mm 
Geschikte materialen
plastic of papier van 10 tot 1.000 g/m²
“KOBE” - Kantensnijsysteem

Het KOBE systeem is specifiek ontworpen voor kantentrimmen van doorlopende materiaalbanen.  Het systeem is voorzien van aangedreven bodemmessen en pneumatische bovenmessen voor “shear-cut”.  Het systeem is beschikbaar met diverse soorten bodemmessen en 3 verschillende typen bevestigingsbeugels:
1. Bevestigingsbeugel type L, met manuele vergrendeling.
2. Bevestigingsbeugel type GL, met lagering en pneumatische remmen op de rails.
3. Bevestigingsbeugel type RSK met lagering en mechanische vergrendeling.

Voor de verstelling van de messen kan het systeem worden uitgevoerd in 4 verschillende varianten:
a. manuele positionering
b. digitale positionering
c. gemotoriseerde digitale positionering
d. compleet geautomatiseerde positionering (middels fotocellen)

Naar wens ontvangt u een eenvoudig met de hand te verstellen kantentrimsysteem of een compleet geautomatiseerde trimeenheid. Het KOBE systeem kan ook op bestaande machines geïnstalleerd worden. Neemt u voor meer informatie contact met ons op.
MarioCotta Kobe
MarioCotta Hotcut
“HOT CUT” - snijsysteem

Het pneumatische HOT CUT systeem is het meest geschikt voor het snijden van synthetische materialen zoals acryl, polipropyleen, polyethyleen, woven, nonwoven en diverse vezelstoffen.   Het systeem is uitgerust met een elektrisch-pneumatische regeling, waarmee de weerstand van het warmte-element kan worden ingesteld en de meshouders kunnen worden bediend.

Doordat het materiaal wordt gesmolten, ontstaat er een nette snede zonder rafels. Voor verschillende toepassingen en materialen is het ook mogelijk om tegelijkertijd te snijden en te sealen.

Het systeem kan worden gebruikt voor diverse applicaties zoals kantentrimmen, lengtesnijden of afsnijden van een materiaalbaan in de breedte en is vooral geschikt voor het snijden van geweven materialen. 
“AURORA GL & AURORA RSA” - gemotoriseerde snijsystemen

De gemotoriseerde lengtesnijsystemen van het type AURORA worden aangepast aan uw wensen. Er kan worden gekozen voor handmatige positionering, digitale positieweergave of volledig geautomatiseerde
mespositionering.

De positionering van de meshouders kan afhankelijk van de uitvoering via het “web-in” of het “web-out” principe worden uitgevoerd. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.
MarioCotta Aurora
MarioCotta Expando
“EXPANDO” - snijsysteem

Het EXPANDO snijsysteem is geschikt voor applicaties met veel verstelbehoeften. De bovenmessen zijn via een meeneempin verbonden met de ondermessen, zodat deze eenvoudig samen te verstellen zijn.  

Het systeem is uitgevoerd met een GL-serie rails die is voorzien van pneumatische remmen. De ondermessen zijn gefixeerd op een verharde en verchroomde pneumatische wikkelas, waarbij de messen gefixeerd worden door het beluchten van deze as.

Ook dit systeem in naar wens leverbaar van volledig handmatig tot volledig geautomatiseerde positionering. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.